CZWARTEK 01.02.2024r.

ŚNIADANIE;

  • Kanapka z razowym chlebem z pasztetem własnej produkcji , pomidorem , ogórkiem kiszonym.
  • Kanapka z razowym chlebem z pasztetem z cukinni , pomidorem , ogórkiem kiszonym.VEGA
    HERBATA MIĘTOWA

OBIAD;

  • Zupa krem z fasolki szparagowej z groszkiem ptysiowym 300ml.
    Liść laurowy,ziele angielskie,kurkuma,ziemniaki,seler,pietruszka,fasolka szparagowa ,sól
  • Pulpety wp.w sosie własnym 100g.
    Mięso wp,bułka moczona,sół pieprz,jajka,cebula,czosnek,olej,mąka ziemniaczana do zagęszczenia
    sosu
  • Kasza jęczmienna 80 -100g.
  • Surówka z buraków 100-120g.
    Buraki , jabłka, natka pietruszki,cebula,sól,sok z cytryny,cukier,olej roślinny rafinowany
    KOMPOT OWOCOWY 200ml

DANIE VEGA;

  • Pulpety ze szpinaku , kasza jęczmienna , surówka z buraków .

DANIE ALERGICZNE;

  • Pulpety w sosie własnym , makaron z ciecieżycy , surówka z buraków.

ALERGENY;1,3,5,6,7,9,10,11.